Технології

Чому TikTok займає багато місця

Додаток TikTok може почати займати багато місця на смартфоні, створюючи незручності користувачеві. Нижче ми розповімо, чому це відбувається і як вирішити проблему.

Сам додаток TikTok важить близько 286,3 МБ. Але з часом він може почати займати все більше і більше пам’яті. TikTok включає в себе безліч доповнень, а саме фільтри, маски, ефекти стікерів і музику. Окремо один від одного ці доповнення займають невелику кількість пам’яті. Але якщо їх буде багато, то вони будуть займати набагато більше місця.

Такі доповнення накопичуються в пам’яті. Виходить, що чим більше роликів ви знімаєте, тим менше пам’яті залишається на вашому пристрої.

Для того, щоб це виправити, потрібно очистити кеш всередині програми. Це звільнить трохи пам’яті і TikTok перестане займати так багато місця.

Як очистити кеш в TikTok:

  1. Відкрийте додаток TikTok;
  2. Перейдіть на сторінку свого профілю;
  3. Натисніть на три горизонтальні смуги (вгорі праворуч);
  4. Виберіть Налаштування та конфіденційність;
  5. Прокрутіть вниз до кінця списку, що відкрився;
  6. Виберіть Очистити кеш;
  7. Зачекайте, поки в цифрах не з’являться нулі.

Важливо: Ваші відео у вашому акаунті не будуть втрачені. Будуть видалені лише непотрібні внутрішні файли, які заважали вашому смартфону працювати належним чином.

Таким чином, ви видалите всі непотрібні завантаження, які займали багато пам’яті на вашому смартфоні. Не забувайте регулярно заходити і чистити кеш в TikTok, щоб позбутися від зайвого навантаження на операційну систему вашого пристрою.